Alles over Corona en vaccinaties – update 23 september 2021

Alles over Corona en vaccinaties – update 23 september 2021

Beste patiënt,

 

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar. Onze assistentes zullen u te woord staan en aan de hand van uw verhaal u van dienst zijn. Kom niet naar de praktijk indien U Corona-gerelateerde klachten heeft zoals hoesten, koorts en niesen!

De praktijk is alleen geopend voor mensen die daadwerkelijk een afspraak hebben. Graag verzoeken wij U om op tijd, maar niet te vroeg aanwezig te zijn, in verband met drukte in de wachtkamer. Gelieve om ook met maximaal 1 begeleider naar de praktijk te komen.

Test- en vaccinatiebewijs

Voor toegang tot evenementen en per begin juli de vakantiereizen naar het buitenland, kan er gebruik worden gemaakt van de volgende link: CoronaCheck.

Hier kunt U uw negatieve test laten zien, alsook uw vaccinatiestatus.

 

Testen:

U kunt zich laten testen voor Covid-19. Deze testen kunt U laten uitvoeren op basis van klachten, een melding van de Coronamelder of in opdracht van de GGD. De testen zijn niet werkzaam om in het verleden doorgemaakte besmetting met Covid-19 te bevestigen!

De testlocatie van de GGD is ondergebracht in Nederweert: Aan De Bengele 7.

Bij lichte klachten (neusverkoudheid (geen hooikoorts) en/of hoest en/of lichte koorts tot 38 graden en/of snel/moeilijk ademen en/of verlies van reuk of proeven) dient U 0800 1202 te bellen, voor het plannen van een coronatest. Dit nummer is beschikbaar tussen 08.00 en 20.00. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren. Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt; totdat u de uitslag krijgt, dient u in thuisquarantaine te blijven. Na een positieve uitslag gaan besmette personen in isolatie en hun huisgenoten en nauwe contacten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

Bij ernstige klachten dient U de huisarts te bellen voor een afspraak.

Kijk voor meer informatie over het testen naar:

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-heb-klachten-en-wil-me-laten-testen-op-corona

Voor algemene informatie en vragen over het Coronavirus kunt U 0800 1351 bellen!

 

Vaccinaties:

Inmiddels heeft iedereen in Nederland een uitnodiging tot vaccinatie ontvangen. Indien u nog niet gevaccineerd bent en toch nog gevaccineerd wilt worden, kunt u bellen naar de GGD 0800-1351.

Er is nog niks bekend over een eventuele 3e vaccinatie/boostervaccinatie, hierin kunnen wij u niet van informatie voorzien.

Meer informatie met betrekking tot de griepvaccinatie zal over enkele weken gepubliceerd worden via de landelijke media, alsook via onze praktijk.

 Translate »
Call Now Button