Alles over Corona en vaccinaties

Alles over Corona en vaccinaties

Beste patiënt,

 

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar. Onze assistentes zullen u te woord staan en aan de hand van uw verhaal u van dienst zijn. Kom niet naar de praktijk indien U Corona-gerelateerde klachten heeft zoals hoesten, koorts en niesen!

De praktijk is alleen geopend voor mensen die daadwerkelijk een afspraak hebben. Graag verzoeken wij U om op tijd, maar niet te vroeg aanwezig te zijn, in verband met drukte in de wachtkamer. Gelieve om ook met maximaal 1 begeleider naar de praktijk te komen.

Testen:

Vanaf 1 juni mag U zich laten testen voor Covid-19. Deze testen kunnen alleen een besmetting aantonen, wanneer er op het moment van testen klachten zijn. De testen zijn niet werkzaam om in het verleden doorgemaakte besmetting met Covid-19 te bevestigen!

Vanaf deze week kunt u zich laten testen op de nieuwe locatie in Weert. De testlocatie van de GGD is ondergebracht in een bedrijfspand aan de Fahrenheitstraat 10 op bedrijventerrein Kampershoek in Weert.

Bij lichte klachten (neusverkoudheid (geen hooikoorts) en/of hoest en/of lichte koorts tot 38 graden en/of snel/moeilijk ademen en/of verlies van reuk of proeven) dient U 0800 1202 te bellen, voor het plannen van een coronatest. Dit nummer is beschikbaar tussen 08.00 en 20.00. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren. Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt; totdat u de uitslag krijgt, dient u in thuisquarantaine te blijven. Na een positieve uitslag gaan besmette personen in isolatie en hun huisgenoten en nauwe contacten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

Bij ernstige klachten dient U de huisarts te bellen voor een afspraak.

Kijk voor meer informatie over het testen naar:

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-heb-klachten-en-wil-me-laten-testen-op-corona

Voor algemene informatie en vragen over het Coronavirus kunt U 0800 1351 bellen!

 

Vaccinaties:

De datums van de vaccinaties zijn richtlijnen en kunnen veranderen. Dit is ook afhankelijk van de levering van de vaccins. Zodra wij meer informatie krijgen vanuit de overheid, zullen wij U uitnodigen voor de vaccinaties.

U zult persoonlijk en tijdig van ons of het RIVM een uitnodiging per brief ontvangen, zoals met de griepvaccinatie plaatsvindt.

De volgorde van de groepen mensen die worden opgeroepen, is opgelegd door de overheid, daar kunnen wij niets aan veranderen.

De groep 85-90 jaar wordt door het RIVM uitgenodigd vanaf 29 januari tot en met begin februari! De huisarts is hier geen onderdeel van het proces.

De groep 80-84 jaar wordt door het RIVM uitgenodigd vanaf 5 februari tot begin maart! De huisarts is hier geen onderdeel van het proces.

Vanaf maandag 8 februari zal de Poort van Limburg in Weert de nieuwe vaccinatielocatie zijn van de GGD.

Vervoer naar de vaccinatielocatie:

U dient zoveel mogelijk zelf vervoer te regelen naar de vaccinatielocatie. Indien U daadwerkelijk geen opties meer heeft, kunt U contact opnemen met Punt Welzijn. Indien iemand een vervoersprobleem heeft vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan het project Automaatje dus een uitkomst zijn.

Werkwijze
Huidige gasten van Automaatje moeten ten minste twee werkdagen van te voren bellen om een rit aan te vragen. Inwoners van Weert die nog geen gast zijn, worden verzocht om ten minste 4 werkdagen van te voren contact op te nemen met Punt Welzijn Automaatje. Een vrijwilliger van Automaatje ontvangt van de gast een contante vergoeding van €0,30 per gereden kilometer. Een indicatie van het aantal kilometers krijgt de gast te horen bij het inplannen van de rit.

Coronamaatregelen
Nieuwe intakes vinden momenteel niet plaats middels een huisbezoek, maar telefonisch,  om zoveel mogelijk rekening te houden met de coronamaatregelen. Ook tijdens de ritten houden we rekening met de maatregelen. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet.

Contact opnemen
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag kun je Punt Welzijn in de ochtend bellen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoon 0495-697900.

 

Nog meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over de uitnodigingen en afspraken van de vaccinaties.

Klik hier voor meer informatie over de vaccinatie zelf!

Graag verzoeken wij U ons niet te bellen over de datums van vaccinaties en indien u informatie wilt over: of u met uw medicijnen of aandoening het vaccin mag laten zetten. Klik hiervoor op de links hierboven! Ten slotte kunt U bellen met het algemene informatienummer 0800-1351.

U krijgt allen een persoonlijke uitnodigingsbrief met uitgebreide informatie!Call Now Button
Translate »