Covid-19 Testen

Covid-19 Testen

Beste patiënt,

Vanaf 1 juni mag U zich laten testen voor Covid-19. Deze testen kunnen alleen een besmetting aantonen, wanneer er op het moment van testen klachten zijn. De testen zijn niet werkzaam om in het verleden doorgemaakte besmetting met Covid-19 te bevestigen!

Vanaf deze week kunt u zich laten testen op de nieuwe locatie in Weert. De testlocatie van de GGD is ondergebracht in een bedrijfspand aan de Fahrenheitstraat 10 op bedrijventerrein Kampershoek in Weert.

Bij lichte klachten (neusverkoudheid (geen hooikoorts) en/of hoest en/of lichte koorts tot 38 graden en/of snel/moeilijk ademen en/of verlies van reuk of proeven) dient U 0800 1202 te bellen, voor het plannen van een coronatest. Dit nummer is beschikbaar tussen 08.00 en 20.00. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren. Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt; totdat u de uitslag krijgt, dient u in thuisquarantaine te blijven. Na een positieve uitslag gaan besmette personen in isolatie en hun huisgenoten en nauwe contacten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

Bij ernstige klachten dient U de huisarts te bellen voor een afspraak.

Kijk voor meer informatie over het testen naar:

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-heb-klachten-en-wil-me-laten-testen-op-corona

Voor algemene informatie en vragen over het Coronavirus kunt U 0800 1351 bellen!

 Call Now Button
Translate »