Gele vaccinatiepaspoort + Bewijs besmetting

Gele vaccinatiepaspoort + Bewijs besmetting

Beste patiënt,

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de covid-vaccinaties gaat. Het registratiekaartje dat u heeft gekregen bij de vaccinatie op onze praktijk, heeft dezelfde functie en waarde als dit gele vaccinatiepaspoort. De stempel en de sticker op het registratiekaartje mogen dus ook in het gele vaccinatiepaspoort gezet worden. U kunt natuurlijk ook dit registratiekaartje in het gele vaccinatiepaspoort bewaren/plakken. Zowel het gele vaccinatiepaspoort als het registratiekaartje worden niet erkend als toegangsbewijs voor horeca, evenementen of reizen. Hiervoor kunt u de CoronaCheck-app downloaden op uw telefoon.

 

Indien u een bewijs van het herstel van coronabesmetting wilt aanvragen, kunt u hiervoor geen antistoffentest ondergaan. In plaats daarvan kunt u twaalf dagen na uw positieve test een verklaring van uw doorgemaakte infectie aanvragen via de CoronaCheck-app. Halverwege juli kunt u via deze app ook uw vaccinatiebewijs laten zien. Vanaf juli zou ook het Europese Digitaal Corona Certificaat in de CoronaCheck-app worden verwerkt, hiermee kunt u vrij reizen binnen de Europese Unie.

Indien u de app niet op uw telefoon wilt/krijgt, kunt u naar www.coronacheck.nl/print gaan. Hiermee kunt u een recente negatief testbewijs uitprinten.Call Now Button
Translate »