Coronavirus

Coronavirus

CORONAVIRUS:

10/08/2020

Beste mensen,

In verband met de Corona-pandemie hebben wij de volgende voorzorgsmaatregelen genomen in onze praktijk. Deze voorzorgsmaatregelen komen overeen met de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Doel:

Het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden door het aantal contacten in onze praktijk drastisch in te perken en alleen de noodzakelijke medische zorg te verlenen.

Uw kunt uw risico op besmetting zo laag mogelijk houden door het beperken van uw sociale contacten volgens de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM. Als U zelf verkouden bent, al of niet met hoesten of koorts, blijft U thuis. Bij kortademigheid neemt U telefonisch contact met ons op.

De mensen met een verhoogd risico op gecompliceerde Corona infectie:

* de  70 plussers

* mensen met een hart/vaatziekte

* mensen met suikerziekte

* mensen met een chronische longziekte

* mensen met een verminderde afweer door een actieve kanker

* mensen met medicatie die de afweer vermindert

adviseren we om alleen de deur uit te gaan als dit nodig is.

Werkwijze:

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar. Onze assistentes zullen u te woord staan en aan de hand van uw verhaal u van dienst te zijn.

De praktijk is alleen geopend voor mensen die daadwerkelijk een afspraak hebben. Graag verzoeken wij U om op tijd, maar niet te vroeg aanwezig te zijn, in verband met drukte in de wachtkamer. Gelieve om ook met maximaal 1 begeleider naar de praktijk te komen.

Voor bijvoorbeeld uittreksels van uw patiëntendossier, het maken van een afspraak, het wijzigen van uw gegevens of het aanvragen van herhaalmedicatie verzoeken wij U om telefonisch contact op te nemen en niet fysiek naar de praktijk te gaan.

De medische zorg door onze praktijkondersteuners is inmiddels weer opgestart. Zij plannen samen met U de uitgestelde afspraken opnieuw in.

Het aanvragen van laboratoriumonderzoek en onderzoek in het ziekenhuis zal tot een minimum beperkt worden. Ook verwijzingen naar het ziekenhuis zullen alleen op korte termijn plaatsvinden als uitstel niet verantwoord is.

Indien U zich wilt laten testen op Covid-19, kunt U dat aanvragen bij de GGD. In het andere nieuwsbericht op deze website, kunt U meer informatie hierover vinden.

Afhankelijk van het beloop van de corona epidemie kan onze werkwijze worden bijgesteld. Hier zullen wij U op attenderen via de website.

 

Met vriendelijke groet,

J.J.W.H. Renzema, H.E.H. Hamelers, C.A.W. Stefens, G.H.M. Betzel en N.J.A.H. Knoops.

Meer informatie is te vinden op onderstaande link:

Thuisarts

 

 Translate »
Call Now Button