Coronavirus

Coronavirus

CORONAVIRUS:

17/03/2020

Beste mensen,

In verband met de Corona-pandemie hebben wij de volgende voorzorgsmaatregelen genomen in onze praktijk. Deze voorzorgsmaatregelen komen overeen met de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Doel:

Het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden door het aantal contacten in onze praktijk drastisch in te perken en alleen de noodzakelijke medische zorg te verlenen.

Uw kunt uw risico op besmetting zo laag mogelijk houden door het beperken van uw sociale contacten volgens de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM. Als U zelf verkouden bent, al of niet met hoesten of koorts, blijft U thuis. Bij kortademigheid neemt U telefonisch contact met ons op.

De mensen met een verhoogd risico op gecompliceerde Corona infectie:

* de  70 plussers

* mensen met een hart/vaatziekte

* mensen met suikerziekte

* mensen met een chronische longziekte

* mensen met een verminderde afweer door een actieve kanker

* mensen met medicatie die de afweer vermindert

adviseren we om alleen de deur uit te gaan als dit nodig is.

Werkwijze:

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar. Onze assistentes zullen u te woord staan en aan de hand van uw verhaal u van dienst te zijn. Zij worden bij gestaan door één van de huisartsen die telefoondienst heeft.

De praktijk is alleen geopend voor mensen die daadwerkelijk een afspraak hebben.

De medische zorg door onze praktijkondersteuners wordt uitgesteld totdat er een einde komt aan de beperkende maatschappelijke en medische richtlijnen die samenhangen met de corona crisis.

Het aanvragen van laboratoriumonderzoek en onderzoek in het ziekenhuis zal tot een minimum beperkt worden. Ook verwijzingen naar het ziekenhuis zullen alleen op korte termijn plaatsvinden als uitstel niet verantwoord is.

Afhankelijk van het beloop van de corona epidemie kan onze werkwijze worden bijgesteld. Hier zullen wij U op attenderen via de website.

 

Met vriendelijke groet,

J.J.W.H. Renzema, H.E.H. Hamelers, C.A.W. Stefens, G.H.M. Betzel en N.J.A.H. Knoops.

Meer informatie is te vinden op onderstaande link:

Thuisarts

 

 Call Now Button
Translate »